Skip Navigation LinksInternational Relations (B.A)

Uluslararası İlişkiler Lisans Programı (B.A)

Uluslararası İlişkiler Lisans Programı, öğrencilerine, hızla değişen dünyamızdaki olguları anlama ve onları etkileme yetisi kazandırmaya çalışmaktadır. Bu program, öğrencileri hem kendilerine hem de toplumlarına katkı sağlayabilecekleri bilgi birikimi ve kabiliyetlerle donatmak üzere dizayn edilmiştir. Bölümümüz özgün araştırma ve yayınlarla, uluslararası akademik ortama katkı yapma çabası içerisindedir.

Genel Bilgi

Programın ilk yılında fakültenin diğer programları ile ortak program yürütülmekte olup daha çok teorik bilgiye ağırlık verilmektedir. Genelde dönem içinde ödevler, bir ara sınav ve bir final sınavı ile dönem değerlendirmesi yapılmaktadır. İkinci sınıfta teorik bilgi yanında projeler yapılmaktadır. Her ülke vatandaşı öğrencinin katılması özendirilen gruplarda öğrenciler farklı kültürlerin bakış açıları ile zenginleştirilmiş, yabancı dilin etkin kullanıldığı projelerde yer alarak dünya ile rekabet etmeye hazırlanmaktadırlar.

Akreditasyonlar

FIBAA: Foundation for International Business Administration Accreditation
Foundation for International Business Administration Accreditation
https://www.fibaa.org/

Eğitim / Öğrenim

Dünya Siyaseti üzerine kuramsal ve uygulamalı düşünme yetisi kazandırmaktadır. Program; Uluslararası İlişkiler Kuramı, Uluslararası Siyasal Ekonomi, Uluslararası Hukuk, Uluslararası Güvenlik, Dış Siyaset Analizi ve Alan Çalışmaları gibi geniş bir spektrumda sunulan derslerden oluşmaktadır. Küresel siyaset üzerinde yapılan çağdaş tartışmaların yaygın temalarını oluşturan küreselleşme, uluslar üstü bütünleşmeler ve ayrışmalar üzerinde durulmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin, Avrupa Birliği ve Orta Doğu konularında çok sayıda seçmeli ders alabilme olanakları vardır. Öğrencilerimiz, bünyemizde bulunan çeşitli merkezler vasıtasıyla, çeşitli uluslararası bilim insanlarıyla etkileşim içerisine girebilmekte ve konferanslara katılabilmektedirler.

Olanaklar

Uluslararası İlişkiler Programı, uluslararası düzeyde değer bulan Lisans ve Yüksek Lisans dereceleri sunmaktadır.

• Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin kurmuş olduğu Uluslararası İlişkiler Kulübü, akademik personel ile öğrenciler arasında güçlü bir bağ niteliği taşımaktadır. Kulüp, aynı zamanda konferans, panel, seminer gibi sosyal ve bilimsel aktiviteler organize etmektedir.

• Bölümümüz, başarılı öğrencilere burs imkanları sağlamaktadır.

• Bölümümüzün elektronik web adresi http://ir.emu.edu. tr olup öğrencilere bölüm ve dersler hakkında gerekli bilgiyi verebilmek için tasarlanmıştır.

Programın ilk yıllarında, Sosyoloji, İktisat ve Beşeri Bilimler gibi alanlardan seçilmiş derslerin okutulduğu bir genel eğitim programı takip edilmektedir. Daha sonraki dönemlerde alınan alan dersleri ise bu temeller üzerine kurulmakta ve öğrencilere sunulmaktadır.

Kariyer Olanakları

Uluslararası ilişkiler Bölümü mezunları için, hem kamu hem de özel sektörde, çeşitli kariyer olanakları bulunmaktadır. Türkiye ve KKTC Dışişleri teşkilatlarında, kariyerlerini diplomat olarak sürdüren başarılı mezunlarımız bulunmaktadır. Bunların dışında, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Arnavutluk Adalet Bakanı Aldo Bumci ve KKTC Yüksek Adalet Mahkemesi Üyesi Gönül Erönen bölümümüzden mezun olmuşlardır. Dışişleri bakanlıklarının yanı sıra, birçok kamu kuruluşu, özel sektörde ise medya, iletişim ve bankacılık dalları başta olmak üzere uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşlarında mezunlarımız için pek çok iş imkanı mevcuttur.

İletişim

Tel: +90 392 630 1401
Faks: +90 392 365 1017
E-posta: fbe@emu.edu.tr
Web: ir.emu.edu.tr

Dersler hakkında detaylı bilgi almak için bölüm ve/veya fakülte ile iletişime geçebilirsiniz.

Dönem 1

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): 1 Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Bu ders çağdaş küresel siyasetin bir dizi tartışmalı konularını ele almaktadır. Öğrenciler bu tartışmalı konular hakkında bilgi toplamaya ve düşünmeye yönelirken aynı zamanda fikir alış-verişi ve tartışmayı olanaklı kılan bir ders ortamında kendi kişisel fikirlerini ileri sürmeye teşvik edilmektedir
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 7
Temel mikroekonomi; Ekonomik problemler; Arz ve talep; Esneklik; Tüketici ve firma davranışlarının marjinal analizleri; Kar maksimizasyonu teorisi; Piyasa analizi; Rekabete dayalı olan ve rekabete dayalı olmayan piyasalarda fiyatlandırma.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): 1 Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 5
Bilgi teknolojilerine giriş. Bu teknolojilerin işletme, ekonomi, ve toplum için önemi. Bilgisayarın temel çalışma prensipleri, donanım, yazılım, merkez işlem ünitesi, girdi ve çıktı, hafıza, ağlar, ve internet. Temel kişisel bilgisayar, Windows, ve MS Office becerileri, ve orta-seviye Word ve PowerPoint becerileri.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): 1 Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 6
Kartezyen koordinat sistemi. Doğrusal denklemler ve doğrusal denklem sistemleri, İkinci derece denklemler, fonksiyonlar. Matris ve determinantlar. Cramer kuralı ile doğrusal denklem sistem çözümü. Ekonomi ve muhasebeden seçme uygulamalar. Küme kuramı, sayma kuramı, diskre olasılık. Betimsel istatistik.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 5 Lab (saat/hafta): 1 Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 4
ENGL181 birinci sınıf akademik İngilizce dersidir. Avrupa Ortak Dil Öğretim Politikası?nda (CEFR) belirtildiği gibi ENGL181 dersi öğrencilerin İngilizce seviyelerinin B1+ seviyesinde ilerletmeleri için düzenlenmiştir. Ders, kritik düşünme ile dil becerilerini birleştirir ve IQ online gibi eğitim teknolojilerinin kullanımını sağlayarak daha etkili bir dil öğrenimini sağlamayı hedefler. Bu dersin amacı öğrencilerin bilgilerini ve akademik konuşmanın farkındalığını, dil yapılarını ve kelime dağarcığını pekiştirmektir. Bu ders başlıca, akademik ortamlarda yazma, konuşma becerileri, okuma becerileri ve genelde çalışma becerilerinin geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşır.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 4
ENGL191 birinci sınıf akademik İngilizce dersidir. Avrupa Ortak Dil Öğretim Politikası?nda (CEFR) belirtildiği gibi ENGL191 dersi öğrencilerin İngilizce seviyelerinin B1+ seviyesinde ilerletmeleri için düzenlenmiştir. Ders, kritik düşünme ile dil becerilerini birleştirir ve IQ online gibi eğitim teknolojilerinin kullanımını sağlayarak daha etkili bir dil öğrenimini sağlamayı hedefler. Bu dersin amacı öğrencilerin bilgilerini ve akademik konuşmanın farkındalığını, dil yapılarını ve kelime dağarcığını pekiştirmektir. Bu ders başlıca, akademik ortamlarda yazma, konuşma becerileri, okuma becerileri ve genelde çalışma becerilerinin geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşır.

Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi (HIST280)

Kredi: 2 Ders Saati (saat/hafta): 2 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 2

İkinci Dil Olarak Türkçe (TUSL181)

Kredi: 2 Ders Saati (saat/hafta): 2 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 2

Dönem 2

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): 1 Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Bu ders öğrencilerin bilim alanıyla ilgili temel bilgileri edinmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Ders, başta siyasal faaliyetin kapsamı ve tanımı, siyasete ilişkin yaklaşımlar, siyasal rejimler, siyasal ideolojiler, demokrasi, devlet, parti sistemleri, yürütme, yasama, yargı ve anayasa olmak üzere siyaset biliminin başlıca konularını ele almaktadır.

Hukuka Giriş (PSIR120)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7
Hukukun tanımı ve amaçları giriş olarak sunulmaktadır. Hukukun kaynakları ve dalları da işlenen konular arasındadır. Anayasa ve idare hukuku gibi bazı dallar daha detaylı olarak ve çeşitli ülkelerdeki uygulamalar incelenerek ele alınmaktadır.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): 1 Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 7
Temel makroekonimi; Ulusal gelirin belirlenmesi; Devletin rolü; Bankacılık sitemi; Enflasyon; İşsizlik ve gelişme problemleri.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Bu ders, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencilerin üniversite düzeyinde araştırma ve yazma, kamuya yönelik konuşma, takım çalışması ve eleştirel düşünme gibi becerilerini geliştirmeye yöneliktir. Bu amaçlara ulaşmak için ve öğrencilerin derslerin nasıl değerlendirildiğini anlaması için uygun ve mevcut kaynaklar öğrencilere tanıtılacaktır. Böylelikle, mezun olacak öğrenciler akademik ortam sonrası yaşam için hazır olacak ve aktarılabilir becerilere ve değerlere sahip olmaları sağlanacaktır.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 5 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 4
ENGL182 birinci sınıf ikinci donem akademik İngilizce dersidir. Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Kriterlerinde (CEFR) belirtildiği gibi ENGL182 dersi öğrencilerin İngilizce seviyelerinin B2 seviyesinde ilerletmeleri için düzenlenmiştir. Ders, kritik düşünme ile dil becerilerini birleştirir ve IQ Online gibi eğitim teknolojileri kullanılarak daha etkili öğrenimin sağlanmasını hedefler. Bu dersin amacı öğrencilerin bilgilerini ve akademik konuşmanın farkındalığını, dil yapılarını ve kelime dağarcığını pekiştirmektir. Bu ders başlıca, akademik ortamlarda yazma, konuşma becerileri, okuma becerileri ve genelde çalışma becerilerinin geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşır.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): 1 Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 4
ENGL192 birinci sınıf ikinci donem akademik İngilizce dersidir. Avrupa Ortak Dil Öğretim Politikasında (CEFR) belirtildiği gibi ENGL 182 dersi öğrencilerin İngilizce seviyelerinin B2 seviyesinde ilerletmeleri için düzenlenmiştir. Ders, kritik düşünme ile dil becerilerini birleştirir ve IQ Online gibi eğitim teknolojileri kullanılarak daha etkili öğrenimin sağlanmasını hedefler. Bu dersin amacı öğrencilerin bilgilerini ve akademik konuşmanın farkındalığını, dil yapılarını ve kelime dağarcığını pekiştirmektir. Bu ders başlıca, akademik ortamlarda yazma, konuşma becerileri, okuma becerileri ve genelde çalışma becerilerinin geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşır.

Dönem 3

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): 1 Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 6
Bu ders öğrencilere çağdaş uluslararası ilişkilerin esaslarını öğretmeyi ve uluslararası sistem ve dünya siyaseti hakkındaki başlıca düşünce akımlarıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlar. Bunların yanı sıra, öğrenciler egemenlik, güç dengesi, ve hegemonya gibi uluslararası ilişkiler disiplininin önemli kavramlarını ve çeşitli alanlarını da incelemektedir

Siyaset ve Toplum (PSIR203)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Bu ders esas olarak siyaset ve toplum arasındaki etkileşim üzerinde odaklaşmakta ve toplum ve toplumsal faktörlerin siyaset ve siyasal kurumlar üzerindeki etkilerini incelemek suretiyle güç’ün toplumsal tabanını ele almaktadır. Ders, büyük oranda, ulus ve devlet, kurumlar, siyasal kültür, temsil ve seçimler, çıkar grupları, kitle iletişim araçları ve ekonomik örgütlenme gibi siyaset sosyolojisinin temel kavramları üzerinde odaklaşmaktadır.

Avrupa Siyasi Tarihi - I (PSIR205)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6

İstatistik - I (STAT201)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): 1 ECTS: 6
İstatistiğin içeriği; İstatistiki veri çeşitleri; Sıklık dağılımı, önemi, tabloların hazırlanması ve grafiksel çizimler; Tanımlayıcı ve tümevarımlı istatistik; Merkezi eğilim ölçümleri ve dağılımları; Olasılıkla ilgili kavramlar ve kurallar; örnekleme ve dağılımları; öngörü hesapları.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Örgüt içi, paydaşlarla ve kültürlerarası iletişim.Etkili iletişim teknikleri:iletişim teknolojisinin kullanımı, ticari yazışmalar, şirket içi yazışmalar, raporlar, özgeçmiş yazımı, sunumlar ve iş görüşmesi esnasında davranışlar.Dinleme becerisi ve vücut dili kullanımı.

Dönem 4

Avrupa Siyasi Tarihi - II (PSIR206)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7
Bu ders uluslararası örgütlerin karşılaştığı teorik, hukuki, ve siyasi konuları inceler. Uluslararası örgütlerin gelişimiyle ilgili tarihsel olaylar, üstlendikleri rolleri ve amaçlarını gerçekleştirmedeki yeterlilikleri de bu ders kapsamında ele alınmaktadır. Bunun yanı sıra, uluslararası örgütleri, uluslararası güvenlik, çevresel sorunlar, insani müdahale gibi konularla alakalı olan bir dizi kurumsal mekanizmalar ve süreçler olarak inceleyen çeşitli kuramlar ele alınıp değerlendirilmektedir.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7
Dersin temel konusu siyasal sistemlerin karşılaştırmalı olarak, kuramsal ve kavramsal bir çerçeve içinde incelenmesidir. Bu ders devletlerin ve siyasi kurumların siyasi ‘güc’ü elde etme, kullanma ve sürdürme yöntemlerini ele alır. Bunun yanı sıra üç güncel gelişmeyi göz önünde bulundurur: Demokratikleşme, liberalleşme, ve küreselleşme. Derslerde, liberal demokrasiler, otoriter sistemler ve askeri rejimler gibi siyasi sistemler incelenir. Teorik ve pratik sistemler olarak modern devletlerin incelenmesi, öğrencilerin siyasal süreçler ve farklı siyasi sistemlerdeki kurumlar arasında akademik kıyaslamalar yapabilmeleri için kapasitelerini ve konuları kavrama yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlar
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Bu ders öğrencilerin sosyal bilimlerde araştırma yapabilmeleri için gerekli olan araştırma yöntemleri konusunda bilgi ve beceri kazanmalarını sağlayacak şekilde planlanmıştır. Derste araştırma yöntemleriyle ilgili kavramlar ve konular ve başlıca veri toplama biçimleri bazı ayrıntılar içerecek şekilde işlenmektedir. Öğrencinin bu dersteki başarısı, ders saatlerine katılımıyla alakalı olduğu için derslere katılımları teşvik edilmektedir. Derslerin kapsadığı başlıca konular şunlardır: bilim, bilimin amaçları, toplumsal araştırmanın amaçları, kuram ve hipotez, ölçme ve değişkenler, geçerlik ve güvenirlik, örneklem, veri toplama, analiz, yorumlama ve rapor yazımı.

Üniversite Geneli Seçmeli - I (UE01)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 4

Dönem 5

Ortadoğu Siyaseti (PSIR301)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 5
Ortadoğu, Kuzey Afrika siyaseti ve Uluslararası İlişkiler’deki uzmanlıklarıyla öncü rol oynayan bilim adamlarının çalışmalarına dayalı olarak, bu ders, bölgesel ve bölge-dışı güçlerin uluslararası siyasetine ilişkin dengeli ve kapsamlı inceleme sunmayı amaçlar. Ders programı, başlıca tarihsel geçmiş hakkında bilgiler verirken, günümüz olaylarına güncel analizlerle vurgu yapar. Ders, uluslararası ilişkiler alanının anahtar kavramlarını ve teorilerini ele alarak bunları Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya uygular. Amaç, uluslararası siyasetteki başlıca güncel konuları farklı bakış açıları ve düşünce biçimleriyle açıklamaktır.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7
Ders, dış politikanın hazırlanmasında göz önünde bulundurulan çeşitli faktörleri tanımlar. Dersin birinci bölümü hem geçmişte hem de günümüzde dış politikanın nasıl hazırlandığına vurgu yaparak dış ilişkiler siyasetinin yürütülmesini inceler. Dersin ikinci bölümü, dış siyaset ve ‘güc’ün kullanımı, siyasetin araçları, diplomasi ve müzakere ve güvenlik ile dış siyaset arasındaki ilişki gibi konulara odaklanır. Dersin üçüncü bölümü, Amerika Birleşik Devletleri, Sovyetler Birliği/Rusya, İsrail, ve Suriye örneklerinden yola çıkarak önemli siyasi kararların alınma yöntemlerini incelemektedir.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7
Küresel ekonomi-politiği anlamamızı sağlayan başlıca teorik yaklaşımlar nelerdir? Bretton Woods’da tasarlanan uluslararası finans ve ticaret kurumları, ekonomik ve siyasi gücün küresel biçimlendirilmesinde ne gibi roller oynadı? Dünyanın çeşitli bölgelerinde küresel kalkınma ve azgelişmişliğin belirleyici etkenleri nelerdir? Küresel Kuzey ve Küresel Güney’deki ekonomik değişimin doğası nedir?
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
İş ve ekonomi sisteminin nitelik ve özellikleri. İşletmelerin küreselleşmedeki yeri. İşletmelerin etik ve sorumlu davranmaları. Girişimcilik ve küçük işletmeler. İşletmelerin yönetimi. İşletmelerin örgütlenmesi.

Uluslararası Finans Kuruluşları ve Politikaları (FINA319)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 5

Dönem 6

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Bu ders, Türk dış siyasetinin Türkiyenin komşularına, önemli küresel aktörlere, ve 20. ve 21. Yüzyılın küresel olaylarına ilişkin yaklaşımlarının karakteristik özelliklerini inceler. Türkiyenin AB üyeliği konusu, ve uzun süredir devam eden Kıbrıs sorunu dersin iki önemli konu başlığı olarak detaylı olarak irdelenecektir. Dersin odak noktası Türk dış siyasetinin Soğuk Savaş sonrası dönemde değişen uluslararası ilişkiler, 11 Eylül sonrası dönemde önemli derecede etkilenen uluslararası siyasi sistem, ve AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi) hükümeti’nin uluslararası toplum ile ilişkilerine yeni bir dış siyaset geliştirme çabaları gibi konulara olan yaklaşımlarıdır.

Karşılaştırmalı Siyaset : Avrupa (PSIR308)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7
Bazı ülkelerin diğerlerine göre daha zengin ve gelişmiş olmalarının nedeni nedit? Dünya nüfusu arasında niçin gelir dengesizliği vardır? Bu tür sorular uzun bir süredir sosyal bilimcileri meşgül etmektedir. Bu ders gelişme kuramını ve uygulamasını inceleyerek küresel eşitsizliğin nedenleri üzerine bir açılım sunmaktadır. Derste günümüzdeki düşünce akımlrının eleştirel bir değerlendirmesini yaparak gelişme siyasetini ele almaktadır. Özel olarak ise Üçüncü Dünya’da kalkınma çabaların ın ekonomi politiğine odaklaşmaktadır.

Alan Seçmeli Dersi I (AE01)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6

Üniversite Geneli Seçmeli - II (UE02)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 4

Dönem 7

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7
Bu ders öğrencileri uluslararası hukukun çeşitli yönlerini, özellikle küresel siyasetle olan ilişkisini anlamalarını sağlamayı amaçlar. Uluslararasi hukukun temel tanımı ve özellikleri, tarihi ve siyasi özellikleri, kaynakları ve konuları, devletler ve devlet olmayan uluslararası tüzel kişiler, yargı ve diplomasi gibi uluslararası hukukun ana konuları ele alınır. Ders, sürekli gelişen ve büyük oranda uluslararası hukukun normları ve kuralları ile biçimlenen uluslararası topluma vurgu yapar.

Avrupa Birliği Politikaları (PSIR407)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 7

Alan seçmeli ders (AE02)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6

Alan Seçmeli ders (AE03)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6

Üniversite Geneli Seçmeli - III (UE03)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 4

Dönem 8

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Bu ders dünya politikasında savaş ve barışın sebeplerini, etkilerini ve problemleri çözümleme stratejilerini incelemektedir. Öğrenciler savaşın doğası ve kökeniyle, terörle, çağdaş ve tarihi uluslararası çatışmaların çeşitli sebepleriyle ve sonuçlarıyla ilgili konuları ele alacaklardır.
Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
Bu ders dünya politikasının çeşitli konularının detaylı incelemesidir. Ders, son sınıf öğrencilerinin etnik sorunlar ve bölgesel çatışmalar hakkındaki farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlar. Balkanlar (Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, ve Sırbistan), Kuzey Kafkasya (Dağıstan, Çeçenistan, Kuzey Osetya, İnguşetya), Güney Kafkasya (Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan), Ortadoğu (Lübnan, Filistin Sorunu, Kuzey Irak otonom bölgesi), Güney Asya (Afganistan ve Kaşmir Sorunu), ve Afrika Boynuzu (Etiyopya, Eritre, Sudan, Cibuti, ve Somali) bölgelerinden bazı örnekler üzerinde durulacaktır. Bu ders sayesinde öğrencilerin etnik sorunların nedenleri, çözüm yöntemleri, anlaşmazlıkların çözümünü etkileyen faktörler ve etnik temelli anlaşmazlıkların yarattığı etkiler konusunda daha fazla bilgi sahibi olmaları beklenmektedir.

Alan Seçmeli ders (AE04)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6

Alan Seçmeli Ders 5 (AE05)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6

Akademik Alan Seçmeli Ders - 6 (AE06)

Kredi: 3 Ders Saati (saat/hafta): 3 Lab (saat/hafta): - Uygulama (saat/hafta): - ECTS: 6
DAÜ Web Siteleri